Monday 19 September 2011

Am mers cu bicicleta

Cine se mai trezeste duminica dimineata la 7? Eu, Bogdan, Marius si Vlad. De ce? Ca sa biciclim. Unde? La munte. Adica de la Maneciu in sus pe muntele Tatarului,Tabla Butii, Pasul Boncuta, Valea Stanii si inapoi. Si a fost foarte, foarte frumos. Asa mi-am dat seama de 2 lucruri. Bicicleta mea nu e facuta pentru urcat pe munte si ca nu prea ma tin picioarele sa urc cu ea. Asa ca acesta combinatie m-a facut sa merg cu bicicleta. Adica vreo 10 km eu am mers si bicicleta si-a invartit rotile. Eu impingand-o pe cea din urma. Sincer, nu credeam ca ma tine sa fac asta. Noroc ca restul de 5 km pana in varful muntelui l-am facut cu totii in bena unui ARO vechi. Lucru care m-a facut sa-mi schimb parerea despre masina asta. Nu cred ca tineau prea multe la drumul ala plin de bolovani. Dar odata ajuns in varf (ultima oara cand ne-am uitat, GPS-ul arata 1400 m altitudine) mai trebuia si sa coboram. Zis si facut. Pe panta destul de abrupta care a urmat mi-am dat seama ca nu prea tin franele bicicletei mele... Asa ca iar am plimbat-o pana am dat de un drum cu o inclinatie mai normala. Deja imi venea sa o arunc. Dar una peste alta, la lasatul serii am ajuns si la masina. Cu tot efortul, bombaneala, injuraturile si oboseala mea, pot spune ca a meritat!!!! As mai face asta o data!!!

Monday 12 September 2011

La mare! Alta mare!

In sfarsit vacanta!!! Buuun!!! Dar unde sa mergem? O idee buna ar fi sa mai vedem si noi alti oameni, alte locuri. Prea multa Romania. Dar totusi? Unde sa mergem? Locul trebuie sa fie bun dar si oarecum aproape. Nu este decat o saptamana pentru destrabalarea de vara. Pana la urma apare si destinatia: Grecia! Dar unde in Grecia? Nu stiu! Vedem acolo. De data asta, motoreta ramane in garaj si masina este ridicata la putere! Deci trezirea la 4 dimineata si la drum. Prima tara, Bulgaria! Am auzit tot felul de pareri despre tara asta. Dar sincer, eu nu am fost foarte incantat de ea. Pe litorral, o jungla de hoteluri in cel mai pur stil turcesc iar mai in interiorul tarii orase aproape parasite. Si toate astea legate de niste drumuri cel putin dubioase. Dar pana la urma asta e doar parerea mea...
Reusim sa scapam odata de Bulgaria. La granita un politai grec mancator de seminte se uita la buletine si ne da drumul in tara. Se simte diferenta! In primul rand, drumurile sunt mai bune si locurile par mai ingrijite. In plus prin localitati vezi oameni!!! Tot cascand ochii in dreapta si-n stanga ajungem destul de tarziu in Alexandropoulis. Un oras incredibil de viu si tanar. Haos nu prea controlat! Tot felul de scutere si motociclete pe strazi, pe trotuare... peste tot. Cred ca toata lumea din oras e pe afara! Aici "afara" ar trebui sa se citeasca taverne. Multe! Peste tot! Reusim sa gasim in sfarsit un loc de parcare intr-o bezinarie inchisa de la parterul unui bloc si pornim la pas. Pas cu pas spre a manca ceva. Ne-am tot uitat la lucruri cunoscute, gen shaorme si tot felul de fast food-uri. Parca totusi... nu prea merge. Pana la urma observam o taverna cu denver mare. Cred ca a fost norocul sejurului. Se servea un singur fel de mancare: platou cu peste si fructe de mare! Vreau sa spun ca pana la momentul respectiv nu imi placea genul asta de mancare nici mort. Dar Incercand alea, mi-am cam schimbat parerile despre creaturile marilor!!! Intre timp se gaseste si ceva wi-fi liber. Asa ca de pe telefon via www.booking.com ajungem la somn.
A doua zi o luam din nou la drum. Dupa cativa km pe autostrada se naste ideea ca ar fi mai multe de vazut daca o luam aiurea pe drumuri. DIn cate am vazut pe harta ar fi trebuit sa ajungem intr-o localitate numita Maronia. Dar pana sa ajungem acolo, am dat peste un golfulet linistit. Ar merge o baie! Apa excelenta! Surpriza a venit iarasi de sub valuri. Sub forma tepoasa a unor arici care s-au indragostit de talpile mele. Asa ca, usor nefericit, mi-am petrecut urmatoarea jumatate de ora cu un ac, incercand sa scot ceea ce a ramas din arici in piciorul meu. Reusita a fost partiala fiindca mai am si acum cateva ace... asa ca suvenir... :)
Bantuim noi de pe un drum pe altul, dar totusi ar trebui sa ne tinem de ideea de la care am pornit. Si anume de a ajunge la Salonic. Dar cine a pus Kavala'n drum? Kavala e un oras foarte frumos, cu o cetate locuita pe un varf de deal si cu un impresionant apeduct roman. A! Si ceva barci pescaresti!
Odata cu seara am ajuns si la Salonic. Aici am gasit un oras mareee, mareeee si un hotel prost. In schimb, a doua zi am avut ce vedea...
Venit, vazut dar mai trebuie si plecat. Parca a fost mai bine in Alexandropoulis... Asa ca ramane stabilit. Ne intoarcem acolo. Dar ca sa mai lungim putin drumul o luam prin munti spre Seres.
Si ce gasesti in Grecia peste tot? Taverneee... Incredibil! Chiar si in mijlocul muntelui. Si pe deasupra era si plina... desi in jur nu prea erau localitati... :)
Tot coborand ajungem si in oraselul numit Drama. Si pe buna dreptate! Orasul parea a fi fost in plina drama. Doar ca noi am nimerit in pauza...
Asa ca dupa o inghetata am sters-o de acolo. Pentru a ne opri iarasi. Am prins cu coada ochiului alte ruine. Deci frana si stanga'mprejur! Vechiul oras se chema Philippi si a fost intemeiat de taxu lu' Alexandru Macedon :)) De unde si numele. Din ce am vazut ca a ramas acolo, mi-a inflorit in cap ideea ca oamenii aia traiau foarte bine pe vremea aia... pentru vremea aia.
Gata! La ceas de noapte suntem inapoi la Alexandropoulis. De aici in colo vor fi 3 zile de liniste si odihna. Planul initial era sa ne oprim la un camping. Zis si facut. Cumva am nimerit pe singurul loc fara iarba pe jos si cu niste vecini greci foarte galagiosi. Asa ca stand stramb si gandind drept ne hotaram sa gasim un hotel. Cautam si gasim unul. Facem rezervarea si lasam wi-fi-ul gratuit in camping. Dar se pare ca hotelul era in afara orasului. Acum ce sa-i mai faci... dai si cauta-l. La un moment dat suna telefonul. Ca sa vezi! Numar de Grecia. Raspund si ma trezesc cu omul de la hotel care ne intreaba unde suntem. Nu de alta dar el inchide receptia la ora 11. Dar cica nu-i problema ca ne-a lasat cheile in usa si vorbim noi maine dimineata... :)) Concluzia e clara: grecii astia sunt total relaxati!!! Ce naiba, doar e criza... :))) Pana la urma s-a dovedit a fi avut noroc cu hotelul asta! E cel mai bun dintre toate unde am stat pana acum! Asta plus un golfulet fara prea multa lume si apa fara arici!
Ultima zi! Beah! Ce nasol! Pana si Grecia a luat foc la auzul stirii asteia...
 
TopOfBlogs